WONINGSTICHTING NIJKERK KIEST CONCREET

Betonschade aan de galerijen hersteld!

De Woningstichting heeft in het kader van verantwoord planmatig onderhoud besloten, om de flats aan de Van Olde Barneveldstraat te inspecteren, te repareren en te conserveren.

Michael van Norden is meewerkend uitvoerder en medeverantwoordelijk voor de begeleiding van het project. “De werkzaamheden aan de flat zijn half mei begonnen, waarbij primair de aluminium kap, die de voorzijde van de galerij afdekt, wordt verwijderd. De kap is feitelijk een cosmetische toevoeging. De schade die dan zichtbaar wordt, wordt afgetekend, gereinigd en vervolgens geconserveerd, dan wel uitgehakt, tot achter de wapening, voorzien van een primer en gerepareerd.”

Carbonatatie-schade
Michael van Norden: “Er is vooral sprake van te weinig dekking op de wapening en een slechte conservering. De schades die er zijn, zijn dan ook echte carbonatatie-schades.” Naast het repareren van de betonschade wordt er aan de voorzijde nieuw hekwerk geplaatst. Aan de achterzijde is het hekwerk gereinigd, deze zal worden teruggeplaatst.

Woningstichting Nijkerk heeft voor Freyssinet Oost gekozen, vanwege de gerichte aanpak die het bedrijf voorstaat en de beste prijs-kwaliteit verhouding.