NIEUW PARKEERDEK VOOR LINDENHOVE

Parkeren met garantie!

Voor MVGM heeft Concreet 1800 m2 parkeerdek van het appartementencomplex Lindenhove in Apeldoorn vervangen. Het complex ligt op een markante plek aan de Loolaan, dichtbij het centrum van Apeldoorn. Na sanering van het parkeerdek is er een nieuw dek van gietasfalt gerealiseerd.

Serviceflat de Lindenhove is gebouwd op een unieke locatie, want in de directe omgeving bevinden zich schouwburg en congrescentrum Orpheus, Paleis Het Loo en de Apenheul. Het centrum is op loopafstand evenals de diverse winkelcentra. Het complex dateert al van eind jaren zestig. De VVE van de Lindenhove verzocht MVGM Vastgoed Management voor een technische inventarisatie en advies over de staat van onderhoud van het gebouw.

Willem Peppelenbos, technisch manager MVGM Vastgoedmanagement: “ We werden benaderd door de VVE voor technische adviezen. Een van de eerste zaken die we hebben opgepakt, was het parkeerdek en de parkeerkelder, dat had een hoge urgentie. De kelder was lek, de dekken waren versleten en de toegangstrap had betonschade. Aan de hand van onze inventarisatie hebben we een bestek gemaakt en dat overlegd met het bestuur van de VVE. Na de aanbesteding kreeg Concreet de opdracht.”

Eindelijk waterdicht

“Het is eigenlijk een uniek project. Er was sprake van achterstallig onderhoud, maar ook van constructieve fouten, zo was er bijvoorbeeld onvoldoende afschot. Nu na de renovatie is de kelder eindelijk waterdicht.” Willem Peppelenbos heeft de directie over het project gevoerd, dat in drie maanden is afgerond. “Zeker tijdens dit project was een goede communicatie met de bewoners van groot belang. De Lindenhove is een woon-zorgcombinatie, overlast zal je dan tot een minimum moeten beperken. Het is van belang goede voorbereidingen te treffen en het werk tot in de puntjes voor te bereiden. Uiteraard ben je afhankelijk van het weer, maar gelukkig hadden we op dat gebied geen tegenvallers. De vertraging die we in het begin opliepen door regenval konden we daarna snel inlopen.”

Tien jaar garantie

Het wegasfalt dat gebruikt was, is eerst gefreesd en weggehakt tot de betonlaag. “Opvallend was dat er op het beton geen cementendekvloer was aangebracht. En dat het afschot veel te weinig was. Door het aanbrengen van de dekvloer konden we het afschot aanbrengen. Op de vloer is vervolgens een extra laag bitumen aangebracht om de waterafdichting te kunnen garanderen. Daarna hebben we het gietasfalt aangebracht in twee lagen, waarbij de eerste laag versterkt is met bouwstaal matten.” Uiteraard zijn ook de toegangstrappen onder handen genomen en uiteindelijk is het parkeerdek en de parkeerkelder met nieuwe belijning en pictogrammen opgeleverd. “Het is een geslaagd project, waarbij de parkeerfaciliteit maar enkele weken dicht is geweest. Op het geheel is een garantie van tien jaar afgegeven, waarbij is afgesproken dat Concreet de zaak ieder jaar inspecteert.”