Wat is betoncoating

Een betoncoating wordt in meerdere lagen aangebracht en dringt slechts in geringe mate door tot in de ondergrond. De keuze voor een betoncoating is afhankelijk van de belasting waartegen men wil beschermen en van het uiterlijk van het betonnen oppervlak dat men wil bereiken. De betoncoatings zijn onderverdeeld naar de wijze waarop de uitharding plaatsvindt; in fysisch drogende en chemisch uithardende systemen. Daarnaast wordt bij een balkonnen vloer of galerij gewerkt met antislipsystemen. Er is een uitgebreid kleurpalet betonverf.

Waarom kiezen voor betoncoating met Concreet Betonherstel

Voordat er aan vloercoating wordt begonnen, vindt er eerst een uitgebreide betoninspectie plaats. Zo wordt vastgesteld of er schade aan het beton is en of het nodig is het beton te repareren. Bij uitkragende balkons- en galerijvloeren vindt bovendien een veiligheidsinspectie plaats omdat er in het verleden gebleken is dat de constructieve veiligheid in het geding kan zijn. Aan de hand van de betoninspectie kan Concreet Betonherstel vervolgens een advies gegeven over welk betonvloer coating of ander coatingsysteem het beste gebruikt kan worden. En hoe overlast voor de bewoners tot het minimum beperkt kan blijven.

Maak kennis met Concreet

Over afschot en constructieve veiligheid

Betoncoatings kunnen in allerlei kleuren en antislipvarianten worden uitgevoerd, conform de huidige wet- en regelgeving. Ook is er de mogelijkheid om afschot te corrigeren in de ondergrond of een drainvloer aan te brengen, zodat er geen hinderlijke plasvorming meer ontstaat op uw balkon of galerijvloeren. Bij uitkragende balkons en galerijvloeren kan het zijn dat er, omwille van de constructieve veiligheid, constructieve ankers geplaatst moeten worden. De toegepaste coating is in het geval van uitkragende balkons of galerijvloeren in alle gevallen een scheuroverbruggend systeem. Deze systemen zijn blijvend elastisch en beschermen de wapening.

Vraag offerte aan

Er vindt eerst een uitgebreide betoninspectie plaats, om het meest geschikte systeem te selecteren.

Onze projecten

Concreet Betonherstel werkt voor woningbouwcorporaties, zorginstellingen, Vereniging van Eigenaren (VvE’s) en andere gebouweigenaren en beheerders. Wij bieden een integrale aanpak: van onderzoek tot oplevering. Daarbij maken we gebruik van de modernste renovatietechnieken en -producten. Klik hieronder voor enkele afgeronde projecten.