Kunststof vloeren

Van galerijen tot magazijnen

Kunststof vloerafwerkingen worden toegepast bij galerijen of balkons, maar ook in onder meer winkels, productiebedrijven, of magazijnen. De toepassingen zijn zeer divers en moeten zijn afgestemd op het gebruik.

Vooraf moet de belastbaarheid van de vloer worden vastgesteld. Aan een galerij vloer worden immers andere eisen gesteld dan aan een vloer in een productieruimte of magazijn. Een van de parameters is bijvoorbeeld de mechanische belasting of de verwachten chemische belasting als er in een productiefaciliteit wordt gewerkt met chemicaliën. Ook vragen over de mate van antislip zijn belangrijk.

Kunststofvloeren worden in fases aangelegd. De ondergrond wordt stofarm gestraald en voorzien van een epoxyprimer (afhankelijk het gebruik kunnen dit meerdere lagen zijn). Vervolgens wordt bijvoorbeeld een oplosmiddelvrije polyurethaan of epoxy gietvloer aangebracht, die op haar beurt afgeseald wordt met een matte polyurethaan seallaag. Deze vloercoating bepaalt ook de uiteindelijke kleur en afwerking van de vloer. Indien gewenst kan de seallaag voorzien worden van anti slip.

Kunststof vloeren zijn makkelijk in het onderhoud en hebben een fraaie uitstraling. Bovendien kunnen ze in allerlei kleuren worden samengesteld en met ieder type afwerking.