Wat is CUR 248?

De constructieve veiligheid van gebouwen moet voldoen aan de publieksrechtelijke eisen zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. CUR 248 is een protocol voor het onderzoeken en beoordelen van de constructieve veiligheid van uitkragende balkons en galerijvloeren van galerijflats die zijn gebouwd tussen 1950 en 1970.

 

Waarom is CUR 248 belangrijk?

De roep om een onderzoeksprotocol klonk nadat, in 2011, een galerijplaat op de 9e verdieping van de Antillenflat in Leeuwarden bezweek en verschillende ondergelegen platen in zijn val meenam. Hoe kon dit gebeuren? En hoe kan het voorkomen worden? Uit onderzoek bleek dat er drie (samenhangende) technische aspecten een bedreiging vormen voor de constructieve veiligheid van uitkragende gewapende betonvloeren: een te laag geplaatste bovenwapening, een te hoge permanente belasting en het ontstaan van scheuren, waardoor chloriden binnendringen, met putcorrosie tot gevolg.

Met behulp van CUR 248 kunnen onveilige situaties tijdig worden herkend en kan men putcorrosie verhelpen.

Onderzoek uitvoeren

CUR 248 en Concreet Betonherstel

Concreet Betonherstel is gespecialiseerd in het inspecteren van uitkragende betonnen balkons en galerijvloeren. Wij hebben de expertise en de instrumenten om uw vloeren te beoordelen conform CUR 248:

  • Verkennend onderzoek naar de vloerconstructie en wapening;
  • Constructieve beoordeling van het draagvermogen en buigtrekspanning;
  • Onderzoek naar aanwezigheid van scheuren en chloriden;
  • Vaststellen van de aanwezigheid van putcorrosie op de wapeningsstaven;
  • Vaststellen van de betondruksterkte.

Vraag een offerte aan  Maak kennis met Concreet

Concreet biedt meerdere oplossingen om de constructieve veiligheid van galerijen te waarborgen

Onze projecten

Concreet Betonherstel werkt voor woningbouwcorporaties, zorginstellingen, Vereniging van Eigenaren (VvE’s) en andere gebouweigenaren en beheerders. Wij bieden een integrale aanpak: van onderzoek tot oplevering. Daarbij maken we gebruik van de modernste renovatietechnieken en -producten. Klik hieronder voor enkele afgeronde projecten.